Obuka izviđača

Na vežbovnom prostoru u okolini Niša u toku je kolektivna obuka pripadnika Oklopno-izviđačkog bataljona za realizaciju namenskih zadataka u zimskim uslovima uz upotrebu oklopno-izviđačkih automobila BRDM-2MS.


Ova obuka je deo redovnih vežbovnih aktivnosti jedinice koje se u ciklusima realizuju tokom cele godine radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije.

Izviđači tokom ove faze obuke uvežbavaju taktičke radnje i postupke prilikom izvođenja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, i usavršavaju tehnike vožnje oklopno-izviđačkih vozila na različitim terenima. Osim za realizaciju izviđačkih zadataka, pripadnici jedinice se osposobljavaju i za pravilno i bezbedno rukovanje i održavanje ovih složenih borbenih sistema.


Kontinuirana obuka je ključna za očuvanje visoke borbene gotovosti Oklopno-izviđačkog bataljona i osposobljenosti pripadnika jedinice da u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima izvrše sve dodeljene zadatke i tako obezbede obaveštajne podatke neophodne za uspeh operacija Kopnene vojske i Vojske Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još