Pouzdan partner

Tokom posete razgovarao je s generalnim direktorom Sašom Miloševićem i užim rukovodstvom fabrike o aktuelnim projektima, proizvodnim kapacitetima i planovima za budućnost i potom obišao pogone za proizvodnju streljačkog naoružanja.

Načelniku Generalštaba je ovom prilikom predstavljen sistem menadžmenta kvalitetom u oblasti projektovanja, razvoja, proizvodnje i servisiranja naoružanja, proizvodnje mašina, pribora, delova i ambalaže i izvođenja opših mašinskih radova, kao i karakteristike i mogućnosti dela sredstava iz proizvodnog programa kojima se opremaju ili bi mogle biti opremljene jedinice Vojske Srbije.


General Mojsilović je izrazio uverenje da će zahvaljujući značajnim finansijskim sredstvima koja je Vlada Republike Srbije odobrila privrednom društvu „Zastava oružje“ za unapređenje proizvodnih kapaciteta i osvajanje novih tehnologija biti unapređena tehnološka sposobnost fabrike za proizvodnju savremenog i pouzdanog naoružanja za potrebe Vojske Srbije.

U prisustvu načelnika Generalštaba, izvršen je i konačni kvalitativni prijem novog kontingenta streljačkog naoružanja iz proizvodnog programa „Zastava oružja“, čime su se stekli uslovi za njegovu predaju Vojsci Srbije i raspoređivanje na upotrebu u jedinicama. Prijem je izvršila komisija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za kvalitativni prijem gotovih proizvoda sa tržišta.


U pratnji načelnika Generalštaba tokom posete bili su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnici Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković i Uprave za razvoj i opremanje (J-5) brigadni general Milan Popović,  komandant 63. padobranske brigade brigadni general Nenad Zonić i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još