Sajam ATA 2024.

Sajam ATA je nezaobilazno mesto susreta za sve streličare, lovce lukom i strelom i proizvođače lukova i opreme za streličarstvo. Svake godine održava se u prvoj polovini januara, a ove godine domaćin je bio Sent Luis.

Veliko zadovoljstvo pruža isprobavanje novih proizvoda
Veliko zadovoljstvo pruža isprobavanje novih proizvoda

Iako su internet prezentacije velikih, ali i malih proizvođača lukova i opreme praktično ukinule utisak iznenađenja novitetima zbog kojeg su posetioci masovno dolazili na sajam izlagači su bili zadovoljni ovogodišnjom posetom njihovih štandova. Jedan od razloga velie posećenosti ATA je i činjenica da jedino ovde mogu na licu mesta da isprobaju nove lukove, samostrele…

Najbrži samostrel na planeti
Najbrži samostrel na planeti

Organizator je izlagačima omogućio prostor i najam takozvanih staza za gađanje dužine 30 stopa za isprobavanje novih lukova, tetiva, strela i samostrela.
Osim prezentacije proizvoda ATA je i mesto za sklapanje poslova, ali iodržavanje seminara, a ove godine je ustanovljena sertifikacija za tehničara servisera samostrela.

 

Sertifikati za servisere lukova i samostrela
Sertifikati za servisere lukova i samostrela

Od noviteta, čak 150 ove godine valja pomenuti novi TRKS 515, prozvan najbržim samostrelom na planeti jer dostiže brzinu od 515 stopa u sekundi. On je mnogo više od obične nadogradnje prošlogodišnjeg modela: kompaktan je – veličine 29 inča i mase neznatno veće od 7 funti. Isporučuje se sa tri kotura, tobolcem, kukom za luk, a mogu da se dodaju i utišivači tetive i ambidekstralna zaštita za palac.
R.K.
Foto: ATA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još