Redakcija Kalibra

Balaclava “Eye”

Nemački “Comazo GmbH & Co. KG” već 140 godina proizvodi tekstilnu galanteriju, uglavnom donji veš od merino vune, ali se proteklih nekoliko decenija proširila i na radnu odeću za posebne jedinice. Uglavnom su to, rukavice, kaiševi, kapuljače i uniforme za vatrogasne brigade, policajce, pripadnike specijalnih jedinica vojske i radnike u specijalnoj industriji (hemijskoj, naftnoj, proizvodnji baruta…).


Redovno izlažu na specijalizovanim sajmovima, a ove godine u na Enforce Tac Village predstavljena je ergonomski oblikovana kapuljača “Eye”. Ova laka jednoslojna kapuljača za zaštitu od plamena ima produžetak na prsnom delu i uski otvor za lice. Izuzetno je udobna a ergonomski dizajn otvora za oči omogućava maksimalnu zaštitu lica bez ograničenja vidnog polja. Idealno za policijske operacije, tako da može da se naruči sa odštampanim logom određene policijske jedinice. Prodaje se za nepuna 26 evra.
Materijal deluje kao usporivač plamena zbog visokog sadržaja aramida (98%) – Lenzinga FR®, karbonska vlakna 92%) Belltron obezbeđuju antistatik efekat. Zbog otpornosti na vatru materijal je sertifikovan prema EN ISO 11612:2015 A1, B1, C1, kao i EN 1149-5.

R.K.
Foto: “Comazo GmbH & Co. KG”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još