Francuski Protecop

Francuska industrijska grupa osnovana 1982. godine, “Protecop” dizajnira, proizvodi i prodaje (na domaćem i stranom tržištu), ličnu zaštitnu opremu i balističku zaštitu za policijske i vojne formacije, ali i privatne kompanije za obezbeđenje. Kooristi inovativne materijale na tržištu kao i naprednu tehnologiju kako bi korisnicima ponudio najefikasnija rešenja u pogledu zaštite i težine opreme.
Za pripadnike policije i žandarmerije izrađuje udobne, ali efikasne delove oklopa u kombinaciji kompozita i istakloplastike za šlemove i štitove koji se koriste za razbijanje demonstracija. Balistička zaštita se pravi u dve varijante u vidu mekanih pancirnih prsluka i štitnika za ruke i butine ili kao tvrde ploče koje se umeću u delove uniforme. Naravno nije zaboravljena ni oprema koja štiti od napada nožem ili drugom vrstom sečiva.
Poseban segment predstavlja specijalna odeća za deminere, koja osim visoke zaštite od eksplozivnih naprava i njihovog termičkog i parčadnog dejstva, mora da omogući stručnjaku maksimalnu udobnost i pokretljivost u akcijama razminiranja.

Tekst i slike: Slobodan Orašanin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još