Nano System PSL

Uobičajena sredstva za održavanje i podmazivanje oružja na bazi mineralnih, polusintetičkih ili sintetičkih ulja, vrlo brzo mogu postati prošlost. U savremenim armijama sveta, takozvano mokro podmazivanje u potpunosti se potiskuje proizvodima na bazi najnovije nano tehnologije, kojom se omogućava efikasnije i praktičnije suvo podmazivanje. Uvođenjem nano tehnologije u ovu oblast postižu se i drugi izuzetno važni efekti koji oružju omogućavaju bolju otpornost u ekstremnim uslovima, produžavaju vek upotrebe i omogućavaju lakše održavanje.
Nano System PSL, koristi se kao sredstvo za zaštitu spoljašnjih delova oružja od metala, plastike ili lakiranih drvenih površina. Njegovim nanošenjem postižu se višegodišnji efekti kao što su superhidrofobičnost, oleofobičnost i antilepljivost. To bi ukratko značilo da će vaše lovačko, trofejno ili sportsko oružje uvek biti izuzetno čisto, suvo i lako za održavanje, odlikujući se takozvanim salonskim izgledom, odnosno kao da je tek kupljeno. Za ove efekte zaslužni su ultratanki, bezbojni i izuzetno otporni nano slojevi, koji ne utiču na boju i teksturu materijala na koji se nanose. Otporni su na abraziju, UV zračenje, vodu i hemikalije ph vrednosti od 0 do 13. Njihova karakteristika, antilepljivosti omogućava oružju izuzetno lako održavanje bez upotrebe uobičajenih deterdženata ili rastvarača. Najčešće će vam biti dovoljna samo suva ili blago nakvašena mikrofiber krpa.
Ovo sredstvo je takođe idealno za zaštitu lovačkih i trofejnih noževa, medalja, pehara kao i drugih predmeta kojima želite da sačuvate lep izgled čak i u ekstremnim uslovima upotrebe. Važno je napomenuti da proces nanošenja ne traje duže od desetak minuta i da su formirani ultratanki nano slojevi potpuno bezopasni po ljudsko zdravlje. Velika pokrivna moć, odnosno njihova izuzetno mala potrošnja, visoka efikasnost i dugotrajnost koju prate veoma pristupačne cene garantuju da je svaki dinar uložen u njih u potpunosti isplativ.

R.K
Foto: arhiva „Kalibra“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još