Minijarurni multialati

Na pragu leta “James Brand” je proširio svoju EDC multitool ponudu redizajniranim modelima Elko i Ellis. Novi minijaturni multifunkcionalni alati zamišljeni su kao korisni privesci za ključeve.
Novi modeli se od prethodnih razlikuju nešto manjim dimenzijama, a u saradnji sa australijskom firmom “Otis Eyewear” obloge rukohvata su izrađene od ekološki prihvatljivog materijala.
Eko-acetat se pravi od semenki pamuka i drugog biljnog materijala i može da se reciklira. Međutim najvažnije su njegove mehaničke osobine, dovoljno je izdržljiv i pouzdan.
Što se tiče samih alata, ništa nije promenjeno u odnosu na prvobitne modele. Ellis je veći, sadrži par makaza pored glavnog sečiva i modifikovan alat za odvrtanje na kraju drške. Elko, mnogo manji ima samo manje slip-joint sečivo od švedskog Sandvik 12C27 čelika i odvrtku na kraju drške. Zbog skeletoidnog oblika odvrtke kroz nju može da se provuče gajtan ili alka sa ključevima. Originalni modeli su koštali 139 dolara Ellis i 89 Elko, a “James Brand” još uvek nije objavio cene eko modela.

R.K.
Foto: “James Brand”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još