Radni nož

Proteklih godina primetan je trend da se inspiracija za dizajn traži u tradicionalnim formama. Kuhinjski noževi spadaju u grupu dokazanih radnih sečiva iz kojih su evoluirali mnogi popularni modeli.


Hells Canyon su osmislila dvojica dizajnera Chris Cosentino i Coner Coffin, tako da uradi mnogo više od običnog kuhinjskog noža. Načinjen je od izvrsnog čelika S35VN, ima 137 mm dugo, ravno brušeno sečivo i vrlo praktičnu futrolu od kydexa. Drška od G-10 je dobro oblikovana za duži rad, a oblik i proporcije sečiva dopuštaju obavljanje različitih zadataka na terenu, a ne samo u kuhinji.


Ovaj zanimljiv, dobro osmišljen i kvalitetno izrađen terenski nož košta 295 dolara.
D.Š.
Foto: James Brand

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još