Još snažniji

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su 72. brigadu za specijalne operacije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.
Tom prilikom, komandant jedinice brigadni general dr Miroslav Talijan predstavio je ministru Gašiću namenu i zadatke jedinice, kao i njen istorijat.

Ističući veliku čast i zadovoljstvo što je imao priliku da obiđe pripadnike 72. brigade i razgovara sa njima, ministar odbrane rekao je da je ta jedinica jedna od najboljih u našoj zemlji.
– Republika Srbija i njeni građani mogu biti spokojni, jer o njihovoj bezbednosti i sigurnosti brine 72. brigada za specijalne operacije, čiji su pripadnici spremni da brane svoju zemlju u svakom trenutku. Stoga je popuna ove brigade kadrom jedan od naših prioriteta. Mladi, odvažni, hrabri, zainteresovani za rad u elitnim, specijalnim jedinicama, svi koji žele da dokažu odgovornost i patriotizam treba da se prijave na konkurs koji je u toku i da testiraju sebe i svoje mogućnosti, kako bi stali u stroj odabranih – rekao je ministar Gašić.

S obzirom na to da se pripadnici 72. brigade za specijalne operacije bave izuzetno odgovornim i zahtevnim poslom, ministar odbrane naglasio je da će se u narednom periodu raditi na daljem opremanju jedinice i stvaranju još boljih uslova za rad.
– Upravo zbog toga, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbediće sve što je potrebno, jer su pripadnici ove brigade uvek spremni da odgovore na sve zadatke koji se pred njih postave, da čuvaju svoj narod, svoju otadžbinu i budu tamo gde je najpotrebnije – poručio je ministar Gašić.

Komandant 72. brigade general Talijan poklonio je ministru Gašiću Plaketu jedinice, u znak sećanja. Tokom obilaska, prikazan je deo sposobnosti pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, taktičko-tehnički zbor dela naoružanja, opreme i motornih vozila, gađanje u streljani, demonstracija borilačkih veština, dejstvo protiv terorista u urbanoj i ruralnoj sredini, kao i vežbe s minsko-eksplozivnim sredstvima.

Ministar Gašić obišao je bogoslužbeni prostor, Spomen-sobu 72. brigade za specijalne operacije i upisao se u Spomen-knjigu.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još