Kurs za podoficire

U centrima Komande za obuku u toku je realizacija specijalističke obuke kandidata iz građanstva koji se osposobljavaju za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira Vojske Srbije.


Kandidati su slušaoci prve klase Kursa za podoficire, koji se, kao novi model osposobljavanja za početne podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije, organizuje od oktobra prošle godine, kroz četiri modula u trajanju od devet meseci.


Sada je u toku treći modul usavršavanja, tokom kojeg se kandidati osposobljavaju za obavljanje dužnosti u okviru svog roda ili službe. Prethodno su na prva dva modula stekli neophodna osnovna vojnička znanja i sposobnosti za komandovanje grupom, timom i odeljenjem.


U završnoj fazi usavršavanja, kandidati će stažirati u jedinicama Vojske Srbije, u skladu sa radnim mestima za koja su konkurisali, i tada će biti u prilici da se nađu u ulozi komandira i zamenika komandira odeljenja. Oni koji uspešno savladaju i taj modul biće promovisani u čin vodnika i stupiće u stroj starešina Vojske Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još