„Lipovica 2024.“

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je taktičko-pokaznoj vežbi Žandarmerije „Lipovica 2024“ i istakao da je ova elitna jedinica jedan od najbitnijih faktora za zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa.

„Žandarmerija je jedna od najvažnijih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova, veoma važna za bezbednost naše zemlje, ne samo za zaštitu javnog reda i mira, nego i protiv svih mogućih ugrožavanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ali i jedan od najbitnijih faktora za zaštitu nacionalnih i državnih interesa“, rekao je ministar Dačić.

Ministar Dačić je poručio da je veoma zadovoljan izvedenom taktičko-pokaznom vežbom „Lipovica 2024“, ocenivši da je kvalitet pripadnika Žandarmerije i njihov nivo osposobljenosti na najvišem mogućem stepenu.

„Ono što zaista moramo da radimo u narednom periodu, to je da sagledamo koje su objektivne potrebe za opremanjem ove jedinice, za opremanje u skladu sa najboljim mogućim rešenjima. Osim tog voljnog elementa i sistema obuke i visokog kvaliteta koju svaki pripadnik Žandarmerije ima, nemoguće je da ona ispunjava sve svoje zadatke bez najsavremenije opreme, naoružanja i svega ostalog. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Direkcija policije će nastaviti sa opremanjem i usavršavanjem ove jedinice“, poručio je ministar Dačić, dodavši da je Žandarmerija jedan od najznačajnijih faktora oslonca ovoga naroda i tom prilikom čestitao komandantu Saši Kosoviću i svim pripadnicima na veoma visokom stepenu obučenosti koju su pokazali na vežbi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još