Ministar posetio „Kobre“

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“ u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu. Tom prilikom, komandant Odreda pukovnik Darko Đošić predstavio je ministru odbrane najvažnije zadatke i organizaciju jedinice, kao i projekat izgradnje novog objekta u kasarni „Vasa Čarapić“. Posle sastanka i razgovora sa pripadnicima jedinice, ministar Gašić rekao je da ima puno poverenje u profesionalizam i vrhunsku osposobljenost „Kobri“ koji su tokom 46 godina svog postojanja svaki postavljeni zadatak, bez obzira na složenost i rizik, izvršili na vrhunskom nivou.

– Biti pripadnik Odreda „Kobre“ stvar je prestiža. Oni svojim radom, požrtvovanjem i vrhunskom obučenošću svakodnevno opravdavaju epitet elitnog sastava naše vojske. Nastavićemo da Odred opremamo najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i ulažemo u kvalitet njihove obuke – poručio je ministar Gašić.
On je izrazio zadovoljstvo što danas u stroju vidi mnogo mladih ljudi, spremnih i odlučnih da čuvaju bezbednost i sigurnost naše zemlje i njenih građana – Upravo zbog toga, dalja popuna specijalnih jedinica najkvalitetnijim kadrom ostaje jedan od naših prioritetnih zadataka. Trenutno je otvoren konkurs za popunu Odreda „Kobre“ i 72. brigade za specijalne operacije. To je šansa za sve koji žele da dokažu svoje sposobnosti i postanu deo našeg elitnog stroja. Koristim priliku da pozovem odvažne devojke i mladiće kojima je Srbija u srcu i koji sanjaju o zvanju specijalca Vojske Srbije, da se prijave – poručio je ministar Gašić.

On je, takođe, istakao da će se u narednom periodu nastaviti s poboljšanjem materijalnog statusa, kako pripadnika specijalnih jedinica, tako i svih drugih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer oni, kako je rekao, svojim radom i spremnošću da brane našu zemlju i narod, to i zaslužuju.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još