Pohvale od ministra

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.
Ministra Gašića dočekali su zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a o stanju u jedinici i težišnim zadacima za naredni period informisao ga je komandant Četvrte brigade pukovnik Siniša Nikolić.

Tokom obilaska, ministru Gašiću predstavljen je deo novouvedenog i modernizovanog naoružanja i vojne opreme poput oklopnih borbenih vozila “LAZAR-3” i “MRAP”,  digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 „Oganj”, vozila visoke prohodnosti “hamer”, kao i protivoklopnih sistema “kornet” i lakih četvorocikala „kvad“.
– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu napore da Četvrta brigada kopnene vojske, kao i druge jedinice Vojske Srbije, budu opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo  – rekao je ministar odbrane.

Ministar Gašić odao je priznanje pripadnicima Četvrte brigade na profesionalnom, odgovornom i uspešnom izvršavanju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti uz sve izazove koje ti zadaci nose sa sobom i podsetio da su pripadnici brigade uvek bili prvi i kada je trebalo pomoći stanovništvu bilo da je reč o poplavama, zavejanim putevima ili vodosnabdevanju.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još