63. Brigada ponos Srbije

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je 63. padobransku brigadu na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu. Ministra je dočekao zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović. O nameni i zadacima 63. padobranske brigade ministra odbrane informisao je komandant brigadni general Nenad Zonić.

Ministar odbrane obišao je kapacitete za održavanje padobrana i prisustvovao je obuci pripadnika 63. padobranske brigade tokom koje su prikazani segmenti obuke u borenju, pripreme za izvršenje padobranskog skoka, kao i klasični i specijalni padobranski desant. Tom prilikom, ministar Gašić uverio se u obučenost, spremnost, ali i visok moral pripadnika te specijalne jedinice.

– Ovo je godina u kojoj 63. padobranska brigada obeležava osam decenija postojanja. Duga tradicija koja je ispunjena herojstvom njenih pripadnika, pobedama u bitkama, životima njenih pripadnika koji su položeni u zalog odbrane svog naroda ponos su bordo beretke koju  časno nose njeni pripadnici čuvajući ugled brigade – rekao je ministar Gašić.
Prema njegovim rečima posebno mu je drago što su se brigadi priključili mladi ljudi koji imaju priliku da uče od najboljih i da osete šta znači biti pripadnik 63. padobranske brigade, jer su jedinstvo i duh zajedništva ono po čemu je ova jedinica prepoznatljiva.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još