Provera obučenosti

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2024“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca. U ovoj grupi su vojnici roda oklopnih jedinica i vojnopolicijskih i izviđačkih specijalnosti roda pešadije, kojima zbog specifičnosti i složenosti vojničkih zadataka specijalistička obuka traje mesec dana duže.

Oni su prethodno prošli sve sadržaje individualne taktičke obuke, osposobili se za rukovanje ličnim i naoružanjem roda, realizovali sva programska gađanja i savladali proveru fizičkih sposobnosti. Na dvodnevnoj proveri obučenosti, vojnici su praktično rešavali taktičke zadatke i pokazali visok nivo usvojenih znanja i veština za rad na borbenim sredstvima i rukovanje vojnom opremom u okviru svojih specijalnosti.


U nastavku sledi kolektivna obuka u tenkovskim i mehanizovanim bataljonima, odnosno u vojnopolicijskim i izviđačkim jedinicama Vojske Srbije, gde će vojnici biti u prilici da nadograde stečena znanja i aktivno učestvuju u realizaciji svakodnevnih zadataka, do završetka služenja vojnog roka.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još