Sećanje na heroja

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je u Bačkom Dobrom Polju, porodicu nekadašnjeg načelnika štaba 63. padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine na Košarama.
Tom prilikom, ministar je obišao i radove na renoviranju kuće u kojoj je rođen potpukovik Ostojić, a u kojoj će biti i deo posvećen palom borcu.U razgovoru sa udovicom potpukovnika Ostojića Marinom i sinom Bogdanom, ministar Vučević zahvalio je što čuvaju uspomenu na Gorana već 26 godina i naglasio da je naša dužnost da čuvamo večno sećanje i pamćenje i odajemo počast palim borcima, upravo zbog potpukovnika Gorana Ostojića i svih stradalih heroja, jer njihova dela ne smeju da se zaborave.  Tim povodom, ministar odbrane uručio je Marini Ostojić Zlatnu plaketu Ministarstva odbrane, sinu Bogdanu paradni bodež, a potom je zasadio drvo trešnje u dvorištu kuće.Marina Ostojić zahvalila je ministru odbrane na današnjem susretu i izrazila uverenje da će Ministarstvo odbrane i Republika Srbija uvek biti tu za porodicu Ostojić i porodice svih palih boraca.
Obilasku su prisustvovali i pripadnici 63. padobranske brigade, a  tom prilikom kapetan prve klase Aleksandar Spasić uručio je sinu palog borca Bogdanu, kao poklon jedinice, zastavu s nazivom jedinice i znakom 63. padobranske brigade, padobransku beretku i komplet desantnog padobrana.Obilasku su prisustvovali predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i članovi Udruženja veterana 63. padobranske brigade.  Potpukovnik Goran Ostojić rođen je 20. januara 1962. u Bačkom Dobrom Polju. Poginuo je 28. jula 1998. u rejonu Juničkih planina komandujući jedinicama 63. padobranske brigade u sprečavanju ilegalnog naoružavanja terorističkih snaga i njihovo ubacivanje iz Albanije na Kosovo i Metohiju.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još