Silovito i efikasno

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem „Vatreni udar 2024“.
– Ponosam sam na ono što smo ovde mogli da vidimo – dejstvo „komarca 2“, dejstvo ne samo mitraljesko „malog Miloša“ već i raketnog bacača, korišćenje raketa iz „Pasarsa“, „Kornete“ koji su na dalji od preko 4000 metara neverovatnom preciznošću pogodili neprijateljske tenkove – rekao je Vučić.


Čestitao je svim vojnicima koji su učestvovali u vežbi.

Vežbi su prisustvovali i predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Vežba „Vatreni udar 2024.“ imala je za cilj unapređenje sposobnosti prikupljanja i distribuciju obaveštajnih podataka i efikasnost vatrene podrške na savremenom bojištu te provere funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije. Na vežbi „Vatreni udar 2024“ učestvovale su jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i pripadnici Vojnotehničkog instituta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još