Za zabavu i ozbiljne zadatke

Taurus Deputy je SA revolver sa modernim nadogradnjama. Tako konfigurisan Deputy je idealan za pucanje iz zabave na strelištu, ali je i te kako upotrebljiv kao radno oružje.
Takozvani “Šerifov pomoćnik” se izrađuje u kalibrima .357 Magnum i .45 Colt (Long Colt), u dve veličine, od 12 cm I 14 centimetara. Model .45 Colt od 12 cm teži 1032 grama. Ima čelični okvir i cilindar od legiranog čelika, a obloge rukohvata su od plastike koja podseća na gumene, popularne s početka prošlog veka..
U poređenju sa sličnim pištoljima, Deputy je 85 do 113 grama lakši. Ovo je dobro za korisnika koji smatra da je SA revolver radno oružje pogodno za višednevnu upotrebu. Zašto ljudi i dalje koriste revolvere jednostruke akcije s obzirom na dostupnost modernijih modela i pištolja? Odgovor je jednostavan – vole pouzdanost i jednostavnost.


Okidač Deputy ima sve pozitivne osobine: bez primetnog klizanja, sa čistim spuštanjem. Ima tri položaja udarača tipičnih za revolvere ove vrste: sigurnosni, napola podignut i borbeni. Finiš je crni poliran, veoma otporan što je “Taurusov” zaštitni znak. U vreme Divljegg zapada, SAA revolveri su se nosili sa praznom komorom na mestu udarača, kako ne bi došlo do slučajnog opaljenja.
Savremeni modeli imaju kočnicu, tako da je Deputy savršeno bezbedan za nošenje saspuštenim udaračem. Prodaje se za oko 600 dolara, ali to zavisi i od distributera.

R.K.
foto: Lindsey Bertomen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još