Brzo prepunjavanje
Redakcija Kalibra

H&K SFP9

Serija pištolja SFP9 predstavlja oružje jednostruke akcije okidanja kalibra 9 mm Para. Dizajnirana je kao službeno oružje policije ili vojničko sekundarno (back-up) za blisku borbu.

Standardni model pune veličine
Standardni model pune veličine

Asortiman pištolja uključuje standardni model pune veličine – SFP9, sub-kompaktnu varijantu SFP9 SK, SFP9 SD – taktički dizajniran model za korišćenje s prigušivačem, kao i SFP9 M za pomorske borbene uslove. Osim toga u ponudi su SFP CM, SFP FKS i SFP H – odgovarajući modeli za obuku i trening radi poboljšanja postojećih tehnika i procedura gađanja.

SFP9 SD sa kolimatorskim nišanom i dodatim laserskim obeleživačem
SFP9 SD sa kolimatorskim nišanom i dodatim laserskim obeleživačem

SFP9 modeli dostupni su sa TR ili SF okidačem, interfejsom, različitom spoljnom zaštitom (crna, zeleno-braon ili NATO Zelena) i papučicom ili dugmetom za otpuštanje magacina. Pored toga, postoje dodatne mogućnosti za optimizaciju rukohvata pištolja prema veličini šake strelca (stezanjem/otpuštanjem vijaka) i okvirima različitih kapaciteta. Okviri su dizajnirani po ugledu na P30 i mogu da budu kapaciteta do 20 metaka.

HK SFP9 SK malih dimenzija
HK SFP9 SK malih dimenzija

Okidač i udarna igla su obezbeđeni od udara ili pada u skladu sa TR i AC225/D14, tako da ne može da dođe do slučajnog opaljenja. Ugao hvata je konfigurisan tako da optimalno leži u šaci, u šta su mogli da se uvere svi zainteresovani posetioci Enforce Tac Villige, u kojem su modeli serije SFP9 bili izloženi i dostupni za detaljno razgledanje.

R.K.
Foto: “Heckler & Koch”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još