Jednostavan dizajn “mališana”

Serija karabina pištoljskog kalibra CZ Scorpion evo 3 dopunjena je novim modelom – izuzetno kompaktnim S2 Micro proverenog kalibra 9×19.
Tokom godina, CZ je postepeno dopunjavao asortiman Scorpion Evo različitim modelima koji su bili direktan rezultat potražnje na tržištu i bogatog iskustva stečenog tokom njihove široke upotrebe širom sveta.
Jedan od pravca proširenja asortimana bio je produžavanje cevi za. Drugi pravac je bio minimiziranje gabarita uz maksimalno moguće očuvanje udobnosti, sigurnosti u rukovanju, visokih performansi i preciznosti. U tom pravcu se ističe novi CZ Scorpion Evo 3 S2 Micro.


Njegova glavna karakteristika je cev duga 140 mm (5,5 inča), opremljena spiralnim trokrakim skrivačem plamena.
Obloga cevi napravljena je od veoma izdržljive I čvrste legure aluminijuma opremljena većim brojem M-LOK interfejsa za montažu taktičkog svetla, laserskog obeleživača i drugih dodataka.
Risiver je od polimera ojačanih staklenim vlaknima, na kojem se nalazi Picatinny šina dizajnirana prvenstveno za postavljanje optike. Raspored komandi je kao i kod svih modela Scorpion Evo 3 S1.
Za siguran i pouzdan hvat zaslužan je takođe polimerski pištoljski rukohvat, a kundak može biti sklopivi ili teleskopski, po izboru korisnika. Okviri kapaciteta 10 metaka kompatibilni su sa ostalim modelima serije S1.
R.K.
Foto: CZUB

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još