Iza leđa neprijatelja

U izviđačkim četama brigada kopnene vojske, koje su u prethodnom periodu opremljene novim naoružanjem i vojnom opremom, realizuje se intenzivna obuka za izvršavanje zadataka na obaveštajnom obezbeđenju snaga u operacijama Vojske Srbije.

Izviđači sada na poligonima i vežbalištima realizuju taktičku obuku za izvođenje dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda, uz upotrebu višenamenskih borbenih i specijalnih vozila visoke prohodnosti.

U skladu sa očekivanim zadacima izviđačkih jedinica i zacrtanim ciljevima obuke, osposobljavaju se za širok spektar aktivnosti, od orijentacije i kretanja na nepoznatom terenu, preko izviđanja u dnevnim i noćnim uslovima do izvođenja prepadnih i zasednih dejstava.
Uvežbava se i rukovanje novim bespilotnim letelicama i višenamenskim uređajima za osmatranje, čijim su uvođenjem u upotrebu u velikoj meri unapređene sposobnosti za prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka.

Borbene mogućnosti izviđačkih jedinica Kopnene vojske značajno su unapređene u godini za nama. Uz intenzivno obučavanje, nastavlja se i opremanje najboljim naoružanjem i vojnom opremom kako bi ove jedinice na savremenom bojištu mogle uspešno realizovati svoje zadatke i snagama Vojske Srbije obezbediti pouzdane i pravovremene obaveštajne podatke.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još