Obuka izviđača u zimskim uslovima

Pripadnici izviđačkih jedinica Kopnene vojske realizovali su na Kopaoniku raznovrsne sadržaje taktičke obuke u zimskim uslovima. To je deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije.

Izviđači su na planinskom terenu prekrivenom snežnim pokrivačem, uvežbavali taktičke radnje i postupke prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje kojima su opremljene izviđačke jedinice.
Osim taktičke obuke, oni su prošli i kondiciranje u alpskom skijanju budući da je poznavanje skijaških tehnika neophodno za efikasno izvršavanje izviđačkih zadataka u zimskom okruženju.

Stalna obuka u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, ključna je za očuvanje i unapređenje sposobnosti izviđačkih jedinica da izvrše sve namenske zadatke i obezbede pouzdane i proverene obaveštajne podatke, koji su od nemerljivog značaja za uspeh operacija Vojske Srbije.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još