IPSC Liga Srbije

Strelci „osvojili“ Mrzenicu

Na poligonu u okolini Kruševca, okuplilo se oko 150 takmičara iz Srbije i Crne Gore. Ono što posebno raduje je i sve više pripadnica nežnijeg pola, koje su odlučile da se nadmeću u praktičnom streljaštvu

Ponovo smo u blizini Kruševca. Tačnije, kod sela Mrzenica. I ovog marta, prisustvovali smo premijeri domaće lige u praktičnom streljaštvu. Devetu godinu zaredom zaljubljenici u ovaj atraktivan vid pucanja, započinju svoju trku za bodovima i titulama. Proleće nas je, ipak, poštedelo svoje ćudljive naravi, pa za razliku od ranijih sezona, nismo morali da navlačimo gumene čizme i kabanice.

Sve ekipe su na okupu. Iskusni i oprobani strelci, govore da su jedva čekali start šampionata. Otkrivaju nam da ih je četvoromesečna pauza prilično usporila u baratanju pištoljima, a da će rutinu vrlo brzo povratiti, kako se nadmetanje bude zahuktavalo. U narednih sedam kola, nadmetaće se i povratnik „Grom“ iz Požarevca i novajlije „Milenijum“ iz Vršca.
Revolveri za pojasom

Na poligonu u Mrzenici, bilo je i onih koji su se opredelili za revolver. Nenad Rakić i Toni Prović iz požarevačkog “Groma”, bili su ubedljivi sa svojim ubojitim oružjem S&W 625 u kalibru 45.
Svi Crnogorci na broju

Kao i prethodnih godina, crnogorske ekipe iz Herceg Novog, Podgorice i sa Cetinja startovale su u punom sastavu. Milorad Janjušević iz crnogorske prestonice, provereni je strelac.
– Za nas je učešće u ovom šampionatu od velikog značaja, jer u nadmetanju sa srpskim rivalima, održavamo vrhunsku formu – kratko će Janjušević.

Ivan ŽALAC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Ubojit hibrid

Radi se o modelu punog formata, sa dimenzijama koje odgovaraju Government verziji M-1911 ali sa polimerskim ramom. S оbzirom da reklamni slogan razmetljivo naglašava da "To nije M-1911 vašeg dede", razmotrićemo sličnosti i razlike