75 godina inovacija

Ove godine se obeležava 75. godišnjica kompanije “Sturm, Ruger & Co.”. Osnovanli su je 1949. godine partneri Aleksandar Makkormik Šturm i Vilijam Batterman Ruger. Kada je Šturm iznenada preminuo 1951.godine, njihov prvi i jedini proizvod bio je standardni model pištolja kalibra .22 LR. Posle Šturmove smrti, Ruger je vodio kompaniju nešto više od 50 godina, pretvarajući je u jednog od najvećih i najuspešnijih proizvođača vatrenog oružja na svetu, sa reputacijom dobro dizajniranih, visokokvalitetnih i povoljnih proizvoda.


U znak sećanja na 75. godišnjicu inovacija i dostignuća, “Ruger” je proizveo posebna jubilarna izdanja sa dijamantima, posvećena četvoro svojih najpopularnijih oružja, od kojih tri imaju laserski ugravirani jubilarni logotip i posebno pakovanje.
To uključuje pištolj Mk IV, direktni potomak originala .22 LR standardnog modela iz 1949 .godine, pušku 10/22 Sporter direktni potomak originalnog desetometnog poluautomatskog malokalibarskog karabina predstavljenog 1964 .godine i džepni pištolj LCP MAX.380 ACP.


Četvrti jubilarac je Model SR1911, prvi put predstavljen 2011. godine u znak sećanja na stotu godišnjicu modela Colt Government Model 1911. Ovo je posebna kolekcionarska ograničena serija od samo 750 primeraka sa graviranjem SR1911. 45 ACP.

R.K.
Foto: Rugerova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još