Jedinstven komplet – Staccatoberry

Michael Quesenberry je majstor kovač koji dizajnira, projektuje i izrađuje noževe. Pritom sve radi sam, obrađuje čelik, termički i kriogenom obradom, a sam pravi i damaskus.
Prilikom izrade damskisa koriste se različite legure, a karakteristike spajanja pritiskom i način savijanja jedinstveni su kod različitih proizvođača. Ovaj proces je složen i dugotrajan i zahvaljujući njemu kompanija “Quesenberry” je stekla veliki ugled. Kada je “Staccato” odlučio da napravi zaista jedinstvenu verziju svog poznatog modelaXC, udružio se sa “Quesenberryom” kako bi stvorili par funkcionalnih umetničkih oružja – hladno i vatreno.


Majk je ručno izradio damask čelik, od kojeg je “Staccato” zatim napravio navlaku za XC pištolj. Od istog čelika izrađen je preklopni nož koji je uparen sa pištoljem.
Ovaj pištolj je zaista jedinstven, sa prilagođenim serijskim brojem – “Q1” i jedva primetnim potpisom “Quesenberry” ugraviranim na zatvaraču, odmah ispod otvora za izbacivanje čaura.
Komplet je napravljen u dobrotvorne svrhe. Jer. predviđen je za prodaju na aukciji u znak podrške Neprofitnoj organizaciji “Fallen Blue’s”, koja pomaže porodicama policajaca poginulih u službi.
R.K.
Foto: Staccato”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još