Neobično džepno oružje

Vatreno oružje ivičnog paljenja (rimfire) kao I njegova municija lakše je od njihovih “kolega” sa centralnim paljenjem. Precizno je, nemaju nikakav ili vrlo mali trzaj prilikom opaljenja I lako se kontrolišu. Odlični su za odbranu imanja od štetočina, lov na sitne krznašice ili plinking.
Međutim džepni malokalibarski pištolji i revolveri imaju nešto drugačiju namenu. Neko ih koristi za samoodbranu, back-up oružje, ali bilo je i ne baš malo slučajeva atentata upravo ovim “mališanima”. Lako se skrivaju, moderna Mk municija je snažnija od nekadašnje a i preciznost je sasvim zadovoljavajuća.


Standard Manufacturing je ogranak “Connecticut Shotgun” proizvođača finih sportskih pušaka. Pored majstora poznatih po graviranju i završnoj obradi metala, imaju i inženjere koji konstruišu jedinstveno vatreno oružje – od klasičnih SA šestometnih revolvera i M1911. pištolja do jedinstvenih koncepata usmerenih samoodbranu.
Takav je i Switch Gun kompaktni petometni MK revolver jednostrukog dejstva sa cevi od samo 1,9 cm, koji se sklapa u sopstvenu dršku. Otvara se i prelazi u mod za pucanje pritiskom na dugme, kao automatski noževi. Standardno se proizvodi u kalibru .22 WMR, ali postoji i konverzija za .22 Magnum.
Kompaktan je pouzdan i lako se uklapa u džep, torbicu ili futrolu (dimenzije sklopljenog 5,3x7cm). Teži samo 255 grama. Mane su što jekidač mali i lako se može da se previd ako se ne vežba.
Takođe je potrebno izvesno vreme da se naviknete na nišane. Cena je 459 dolara.

R.K.
foto: Standard Manufacturing

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još