Diverzantska obuka u 63. padobranskoj brigadi

 


Borbeni timovi 63. padobranske brigade, u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom Ratnog vazduhoplovstva i PVO, realizuju redovnu obuku za izvođenje diverzantskih dejstava na elemente borbenog rasporeda neprijatelja.


Obuka se izvodi radi trenaža profesionalnog sastava, dodatnog osposobljavanja mlađih vojnika i starešina i očuvanja visoke borbene gotovosti jedinice za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.


Pripadnike brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ i u rejonu privremenog baziranja u okolini Niša, obišao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.


On je prisustvovao uvežbavanju padobranaca za vertikalni manevar različitim tehnikama uz pomoć užeta, sa i bez osiguranja, i potom pratio izvođenje obuke timova padobranskih četa za izvršenje diverzije, uključujući i za tihu likvidaciju, postavljanje eksplozivnih punjenja i evakuaciju ranjenika vazdušnim putem.


Nakon obilaska, načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem, prikazanom osposobljenošću i organizacijom obuke i sadejstva sa jedinicama ratnog vazduhoplovstva, ocenjujući da se pripadnici 63. padobranske brigade s pravom ponose svojom obučenošću, odnosom prema zadacima, visokim moralom i svojom jedinicom.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još