Otporan na vremenske uslove

Zapaliti vatru nije uvek lako, a često je neophodno, pogotovo ukoliko se nalazite u divljini i želite da se zagrejete, skuvate nešto za jelo ili popijete topao čaj. Odavno smo se navikli na korišćenje upaljača, ali po vetru ili kiši ni oni nisu svemogući.

Pouzdan, radi po svim meteorološkim uslovima
Pouzdan, radi po svim meteorološkim uslovima

Tehnologija paljenja vatre bez plamena nije nikakva novina. Voltin luk “radi” po svim vremenskim uslovima, a takve upaljače na Zapadu uglavnom zovu plasma lighter. Punjivi True lučni upaljač je kompaktan i robustan. Koristi litijum-jonsku punjivu bateriju, koja se napaja preko kabla za mikro USB.
Kućište je od ABS plastike i legure cinka, otporno na udarce, vodu i prašinu. Jarko plavi poklopac štiti četiri unakrsno postavljene elektrode koje stvaraju voltin luk nakon pritiska na dugme. Ujedno omogućava lako uočavanje i nalaženje ukoliko vam ispadne.

 Krstasto raspoređene elektrode
Krstasto raspoređene elektrode

Kompaktnih dimenzija bez problema se smešta u džep na odeći ili rancu, a košta nepunih 25 američkih dolara. Predviđen je za mini-komplet za preživljavanje ili prvu pomoć, a namenjen kamperima, preperima, čuvarima nacionalnih parkova, planinarima i ljubiteljima prirode.

R.K.
foto: True

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još