Letačka obuka


Reč je o trenažnoj obuci, koja se realizuje radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti pilota i tehničkog sastava za efikasnu upotrebu ovog tipa vazduhoplova u borbenim i neborbenim operacijama u svim metereološkim uslovima, danju i noću. U skladu sa programom obučavanja, piloti tokom trenažnih letova na malim visinama uvežbavaju realizaciju patrolnih i izviđačkih zadataka, sletanje i poletanje na neobezbeđenom terenu u uslovima smanjene vidljivosti, padavina i udara vetra, kao i procedure koje se primenjuju u realizaciji složenijih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova.
Uporedo sa letačkom obukom sprovodi se i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje, a posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinici.

Višenamenski laki helikopter H-145M koristi se za transport ljudi i materijala, traganje i spasavanje, medicinsko prevoženje, izviđanje, osmatranje bojišta i vatrenu podršku.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još