Moćno oružje – jaka Srbija

Na prikazu su pored Vučića, bili potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.


Vučić je po dolasku najpre pozdravio prisutne, a zatim, tokom obilaska naoružanja, istakao da bi puške morale da imaju transparentan magacin, kako bi vojnik mogao da vidi koliko ima metaka.
– Tamnava je uz našu Noru ogromno pojačanje za vojsku – rekao je Vučić i dodao da je u brigadi 18 Nora, a još šest treba da stigne: To su suštinska pojačanja za našu vojsku. Pokušajte da povećate malo plate ljudima, da ih motivišete, da zaposlimo još ljudi na ovako složenim sistemima. – Naše je da zaštitimo ljude – rekao je Vučić i dodao da su u toku ulaganja u nove proizvode domaće namenske industrije koji će biti uvedeni u naoružanje Vojske Srbije.

Kazao je da je artiljerija ta koja pobeđuje na frontu.
– Svi volimo dronove i helikoptere, ali artiljerija pobeđuje na frontu. Artiljerija je ta koja pobeđuje na frontu. Ovo su strašna pojačanja za nas. Pre dve godine smo prikazivali prototip Nore, a sada ih imamo već 24. Kada ubacimo „Tamnavu“ stićiće i „Grozdika“ i to su stravična pojačanja za našu vojsku – kazao je predsednik.

Podsetimo, Vučić je 30. januara obišao sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije na Topčideru.

U Nišu su bili izloženi borbeni i neborbeni sistemi, brojno naoružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije. Posetioci su imali priliku da vide i prikaz borbenih vozila BRDM-2MS, „Lazar“, „Miloš“, MRAP i „hamer“, zatim bespilotne letelice i dronove, kao i prikaz rada sa službenim psima. Izložena su bila i pešadijska sredstva – „Kornet“, „Fagot“, BGA 30mm, sredstva za osmatranje, zaštitnu i opremu za razbijanje demonstracija koju koriste pripadnici Vojne policije.
Pripadnici 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije prikazali su streljačko naoružanje – automatske puške, snajpere, pištolje i puške, četvorocikle KVAD, NTV Zastava TERVO, kao i daljinski upravljanu električnu besposadnu zemaljsku borbenu platformu srednje veličine „mali Miloš“.

foto Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još