Pripreme za vežbu

Na više poligona i vežbališta Vojske Srbije u toku je realizacija obuke borbenih grupa iz sastava Komande za obuku u okviru priprema za učešće na predstojećoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem.


U terenskim uslovima, vojnici i starešine prolaze sadržaje iz vatrene i taktičke obuke i uvežbavaju izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim i napadnim operacijama, dok štabni oficiri i podoficiri u komandama brigada dodatno unapređuju svoju osposobljenost za planiranje operacija i komandovanje snagama.


Deo jedinica koje obuku izvode na poligonu „Pasuljanske livade“ obišao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

On je tokom obilaska prisustvovao realizaciji programskih gađanja iz automatskih bacača granata i minobacača i tom prilikom se uverio u visok nivo obučenosti posluga za realizaciju vatrenih zadataka.


U razgovoru s komandantima angažovanih sastava, general Mojsilović je dao usmerenja za dalji rad i unapređenje borbene gotovosti, pohvalivši pritom organizaciju života i rada u terenskim uslovima i profesionalno angažovanje vojnika i starešina na obuci.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još