Redovna obuka tenkista VS

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike 36. tenkovskog bataljona Treće brigade kopnene vojske koji na poligonu „Orešac“ realizuju redovnu obuku i gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica.


Na ovom automatizovanom strelištu, na kojem se izvode pripremna i školska gađanja oklopnih jedinica Vojske Srbije,  posade tenkova M-84 ove nedelje uvežbavaju dejstvo po ciljevima na različitim daljinama u dnevnim i noćnim uslovima, u pripremi za nastupajuća bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama.
Zajedno s pripadnicima tenkovskog bataljona — mladim nišandžijama, vozačima tenka i starešinama — gađanje je danas izvršio i general Mojsilović, radi kondiciranja i pripreme za bojeva gađanja na kojima planira da učestvuje.

Po uspešno izvedenim gađanjima, general Mojsilović je u razgovoru s tenkistima Treće brigade kopnene vojske izrazio zadovoljstvo njihovom osposobljenošću i zalaganjem na obuci, ali i činjenicom da su u prethodnom periodu dobili novu opremu, i istakao da će se nastaviti sa ulaganjem u tenkovske jedinice, kako bi i u uslovima koji vladaju na savremenom bojištu ostale precizna i pouzdana udarna manevarska snaga Vojske Srbije.


Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske. Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivnih borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još