Sećanje na Košare

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je danas venac kraj „Spomenika braniocima otadžbine 1998-1999“ u kasarni „Rasina“ u Kruševcu, povodom 25 godina od početka bitke na Košarama.  Državnu delegaciju polaganja venaca predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, a vence su položili i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici lokalne samouprave, udruženja veterana i boračkih organizacija, porodice poginulih boraca, saborci i brojni građani. Pomen borcima poginulim na Košarama i drugim mestima tokom NATO agresije 1999. godine služili su sveštenici eparhije kruševačke.

Spomen-obeležje u kasarni „Rasina“ podignuto je u znak sećanja na poginule pripadnike 125. motorizovane brigade, 58. lake pešadijske brigade, 7. pešadijske brigade i 53. graničnog bataljona koji su živote dali za slobodu otadžbine tokom 1998-1999. godine na teritoriji Kosova i Metohije.
Tokom bitke na Košarama, pripadnici Vojske Jugoslavije su 67 dana branili državnu granicu i sprečavali kopnenu invaziju terorističke OVK na teritoriju Srbije iz pravca Albanije.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još