Test spremnosti

 

Pripadnici Vojske Srbije imali su uspešan nastup na takmičenju „Najbolji ratnik“, koje je, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, održano od 4. do 7. aprila u Sjedinjenim Američkim Državama.


Vodnik Vlajko Popović iz 72. brigade za specijalne operacije bio je drugi u ukupnom plasmanu u kategoriji podoficira, dok su u kategoriji vojnika naši momci bili u prvih deset takmičara. Takmičenje je održano u bazi „Džejms A. Garfild“ kod grada Ravene u američkoj saveznoj državi Ohajo, uz učešće pripadnika Nacionalne garde Ohaja, Vojske Srbije i Mađarske vojske.

Oni su se nadmetali u 11 psihofizički zahtevnih disciplina, kojima je, obuhvaćeno testiranje fizičke pripremljenosti, vatrene osposobljenosti i drugih vojničkih znanja i veština.  Ovo je drugo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju „Najbolji ratnik“ u SAD i samo jedna od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koje za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti i dostizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD. Prošle godine pobednik ovog takmičenja bio je pripadnik Vojske Srbije — vodnik prve klase Ivan Jeremić iz 72. brigade za specijalne operacije.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još