Obuka specijalnosti na poligonu

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2023“ koji se obučavaju za specijalnosti rodova pešadije i inžinjerije realizovali su praktičnu obuku na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca.


Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, vojnici su unapredili znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske, u kojem služe ovaj period vojnog roka, istovremeno se adaptirajući na realizaciju zadataka i organizaciju života i rada u terenskim uslovima.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici roda pešadije su izvršili sva pripremna gađanja iz naoružanja roda i osposobljavali se za samostalno rešavanje taktičkih zadataka, uz pravilno kretanje na bojištu,  dok su inžinjerci realizovali vežbe sa minsko-eksplozivnim sredstvima, kako bi se obučili za rukovanje štapinskim i električnim sredstvima za aktiviranje eksplozivnog punjenja, te za postavljanje i uklanjanje mina.


Po povratku sa terena sledi završni deo specijalističke obuke i provera obučenosti ove generacije vojnika za izvršavanje individualnih zadataka, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije na tromesečnu obuku za realizaciju kolektivnih zadataka.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još