Borbeni vagon

Ovaj nož je dizajnirao Mike Johnson iz Amarilla u Teksasu, a napravio Roy Huntington. Urađen je po narudžbini od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika D2 (njverovastnijeod sidra). Ovaj čelik je toliko čvrst da je Royu bila potrebna kobaltna bušilica da napravi rupe za zakovice u predelu rukohvata.
Sečivo dugo oko 8 centimetara oblika ovčje noge dizajnirano je za korišćenje u svakodnevnom životu, posebno na čamcima u radu sa užadima. Njegova konstrukcija je bila prirodan izbor za ovaj projekat, jer je tupi kraj idealan za izbegavanje slučajnog probijanja jedara ili povrede prilikom sečenja zategnutog užeta.

Faza izrade sečiva
Faza izrade sečiva

Međutim, sjajna oštrica i visok kvalitet izrade nisu najznačajniji kvaliteti ovog noža. Drška je napravljena od tikovine sa palube bojnog broda New Jersey. Ovaj brod je učestvovao u Drugom svetskom, Korejskom, Vijetnamskom ratu I Libanskom građanskom ratu. Neke od važnih ličnosti su hodale po palubi od tikovine uključujući admirale William F. “Bull” Halsey Jr, Raymond A. Spreevensi, Chester Nimitz, kao i predsednik Reagan.
Naravno ovakav nož nema cenu iako mu je velika vrednost. Napravili su ga prijatelji poručioca od jedinstvenog materijala.

R.K.
Foto: Roy Huntington

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još