Dorada popularnog modela

Postoje stvari koje kao da su stvorene jedna za drugu – pištolji i prigušivači. Pogotovo kada se radi o modelima sa ivičnim paljenjem idealnim za obuku u pucanju, trening ili jednostavno rekreativno pucanje – plinking. U zemljam ge je to dozoljeno (SAD na primer) sa prigušenim malokalibarskim oružjem možete da se rešite štetočina na imanju bez uznemiravanja komšija ili da uživate u plinkingu bez bojazni da ćete oštetiti sluh ukoliko niste poneli antifone.


Krajem 2022. godine, predstavnici “Rugera” su se pojavili na Recoilovoj Cancoon priredbi u Džordžiji sa prototipom modela Mark IV 22/45, koji je imao cev sa navojem od 3 inča, bez mehaničkih nišana. Ovaj pištolj je postao polazna tačka za doradu “Silencer Shopa” iz koje je nastao ekskluzivni taktički Ruger Mark IV SSH.
Nezadovoljan spartanskim izgledom ovog modela Patrick McCarthy je odlučio da ga doradi I dobije oružje kakvo je oduvek želeo. Cev je obložio petokomornim modularnim JK Armament prigušivačem. Sa donje strane cevi je pričvfrstio nosač za montiranje infracrvenog obeleživača cilja i SureFire Ks300V svetiljke, dok je s gornje strane postavljena Picatinny šina sa red dot nišanom Sightmark.

T-Rex Arms Ragnarok SD je bila jedna od retkih futrola koja je mogla da se prilagodi pištolju sa ugrađenom svetiljkom
T-Rex Arms Ragnarok SD je bila jedna od retkih futrola koja je mogla da se prilagodi pištolju sa ugrađenom svetiljkom

Ključna izmena bila je ugradnja Volquartsen okidačkog sklopa i izbor njihovih okvira, što je rezultiralo većom preciznošću i bržem prepunjavanju pištolja. Na kraju je zamenio i obloge rukohvata postavivši Hogue Extreme napravljene od G10. Ovako dorađeni pištolj zahtevao je i prilagođavanje T-Rex Arms Ragnarok SD futrole.
R.K.
Foto: Patrick McCarthy

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još