Grčki bog rata – Ares

Već dvadeset godina “SK Guns” izrađuje ograničene serije vatrenog oružja namenjene kolekcionarima. Tim oružara, majstora gravera, stručnjaka za završnu obradu i istoričara posvećuje se svakom detalju brenda. Pre godinu dana predstavili su treću kreaciju kolekcionarskih pištolja iz serije Bogovi Olimpa, nazvanu Ares. Ovi gravirani modeli Smith & Wesson M1911 kalibra .45 ACP izrađeni su u ograničenoj seriji od 200 primeraka, od kojih je do sada prodato čak 199.

Originalno osmišljeni urezi za repetiranje, u vidu pukotina na zemlji izazvanih bitkom
Originalno osmišljeni urezi za repetiranje, u vidu pukotina na zemlji izazvanih bitkom

Zevsov sin, Ares grčki bog rata sa Olimpa, oličenje je hrabrosti i fizičke snage, ali I sinonim za neke ne baš cenjene osobine – ljubomoru i brutalnost. Po legendi Ares je “bacio oko” na Afroditu, koja je bila zaljubljena u Adonisa. Vođen ljubomorom, Ares se pretvorio u divljeg vepra i ubio Adonisa.

Scene bitaka koje je vodio bog rata
Scene bitaka koje je vodio bog rata

Koristeći najsavremeniju tehniku gravure i inkrustracije plemenitih metala SK Customs je bogato ukrasio ovaj “smit”. Na desnoj strani navlake ugravirani su Aresovi štit, koplje i spartanska kaciga, ali i lešinar blisko povezan sa bogom rata, jer je dolazio na bojna polja i hranio se telima poginulih. Na levoj strani navlake prikazane se scene borbe i divlji vepar, a da bi istakli Aresove osobine gravure su inkrustrirane zlatom od 24 karata.

Plakat za promociju Aresa
Plakat za promociju Aresa

Pozlaćeni su i dugme za otpuštanje okvira, kočnica, skeletizovani oroz i donji deo okvira za municiju. Urezi za repetiranje na obe strane navlake napravljeni su u vidu pukotina zemljine kore nastalih tokom borbi.
Obloge rukohvata su od kirinita (izuzetno izdržljivog akrila), sa ugraviranom bordurom grčkog ključa. Na desnoj strani je gravura Aresa u borbenom oklopu, a na levoj lešinar i pas koji simbolizuju vernost i zaštitu, ali deluju i krvoločno, što je takođe jedna od osobina boga rata.

Koplje boga rata izgravirano između nišana
Koplje boga rata izgravirano između nišana

Svaki kolekcionar, kupac specijalnog pištolja Ares, dobija specijalno izdanje srebrnog novčića koji na jednoj strani prikazuje znakove banke Grčke u Atini, godinu izdavanja i profil boginje Atine. Dok je na njegovoj drugoj strani predstavljen Ares kako stupa u bitku. Svaki novčić dolazi u zaštitnoj futroli smeštenoj u elegantnu crnu baršunastu kutiju za kovanice sa srebrnim natpisom i umetničkim logotipom „Bog Olimpa – Ares“.

Simboli Aresa - štit, mač i spartanski šlem
Simboli Aresa – štit, mač i spartanski šlem

Cena ovog kolekcionarskog kompleta je 2650 dolara, što i nije previše imajući u vidu količinu uloženog ručnog rada I ugrađenog dvadesetčetvorokaratnog zlata.

R.K.
foto: “SK Guns”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još