Klasična elegancija na strelištu

U svetu revolvera Korth Mongoose je poznat po klasičnom dizajnu i odličnim karakteristikama. Ovaj šestometni revolver proizvodi se u kalibrima .357 Magnum/.38 Special sa dužinom cevi od 2,75 inča, 3, 4, 5,25, do 6 inča. Od modela drugih proizvođača izdvaja ga “Korthov” sistem izmenljivih cilindara (doboša), koji omogućava brzo prebacivanje između specijalnog cilindra .357 Magnum/.38 i onim za pištoljski kalibar 9 mm.

Mongoose sa cevi od 4 inča
Mongoose sa cevi od 4 inča

Njegov dizajn odražava pedantnu izradu vintage revolvera, od kojih je svaki detalj ručno izrađen i zamišljen kao funkcionalno umetničko delo. Ram i sve komponente su u potpunosti napravljeni od jednog komada visokokvalitetnog čelika, što osigurava izdržljivost i preciznost. Površina SA/DA okidača je polirana kao ogledalo, a poznati valjkasti sistem obarača obezbeđuje njegovo glatko kretanje.
Dodata je ventilirajuća, nareckana nišanska šina, finiširan je glatkim, crnim, dijamantskim karbonskim premazom (DLC), a mušica je od 14-karatnog zlata.


Ova kombinacija klasične estetike, napredne mehanike i zamenljivih cilindara razlikuje Korth Mongoose od ostalih revolvera na tržištu, nudeći nenadmašnu svestranost i performanse kako za ljubitelje vatrenog oružja, tako i za kolekcionare. Cena Korth Mongoose zavisi od dužine cevi, tako da sa cevi od 6 inča dorrađeni revolver košta 3800 dolara.

R.K.
Foto: Nighthawk Custom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još