Oružje za zahtevne strelce

Kada je “Ruger” osnovao ogranak Custom Shop, angažovao je iskusne inženjenre, a za konsultante profesionalne strelce, poznate lovce i novinare stručnjake za vatreno oružje. Tako je nova linija “Rugerovog” oružja bil najbolji primer kvaliteta i inovacija proizvedenih po najvišim standardima.
Tim Rugera Custom Shopa blisko je sarađivao sa poznatim konkurentom Dougom Koenigom, pomažući u usavršavanju performansi SR1911 kalibra 9 mm Para. Kako bi napraviliu pištolj za takmičenje, vežbanje, zabavu, pa čak I stalno nošenje sa sobom ako želite.


Sam pištolj je pune veličine napravljen od nerđajućeg čelika prekrivenog crnim nitridom i a pojedini delovi su polirani radi posebnog kontrasta. Ima visok izrez iza udarača, uobičajen za custom pištolje, što omogućava sigurno prianjanje, a Hogue obloge rukohvata od G10 Piranha poboljšavaju hvat. Metalform magacini kapaciteeta 10 metaka, zahvaljujući levkastom proširenju rukohvata, brzo I glatko ulaze na mesto.
Cev je match kvaliteta, obarač ravan I udoban, udarač skeletizovan, a na navlaci u postavljeni odlični nišani, odkojih prednji ima zeleno optičko vlakno.


Ruger SR1911 je dobar pištolj za bilo koju vrstu pucanja. To je prelepa, savršeno uklopljena, precizna i laka američka klasika kalibra 9 mm Parabellum. Prodaje se po ceni od 2499 dolara, ali u zavisnosti od dilera može da se kupi I za 2200 dolara.

R.K.
Foto: Roy Huntington

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još