Prvoklasni Python

U SAD Bobby Tyler je dobro poznat svima koji vole revolvere i klasično američko vatreno oružje. Radionicu je osnovao 2014. godine, a prvobitno se fokusirao na završne obrade ramova revolvera, risivera pušaka i usadnika pištolja M1911. Kasnije je prešao na ukrašavanje, jer kao i mnogi ne smatra da je gravirano oružje sa kvalitetnim koricama drške manje efikasno od standardnog.


Model Colt Python .357 Magnum je vodeći DA revolver kompanije, a verzija sa cevi od tri inča je idealne veličine za skriveno nošenje. “Tyler Gun Works” ga je učini još boljim elegantnom floralnom gravurom vitica i oblogama drške od rogova losa. Svaki revolver Premier Grade (dorađen u “Tyler Gun Works”) isporučuje se sa sertifikatom za popust na kupovinu futrole, opasača (sa redenikom ili bez njega), “Simply Rugged” od kože pitona.


Graver Rocky Sharpe je ručno iscrtao uzorak, zatim je laserski graviran, a onda je gravura ručno dorađena. Uz gravuru, Bobby je doradio nišane na revolveru tako što je promenio mušicu stavivši rampu sa crvenim optičkim vlaknom. Zadnji nišan je dodatno učvrstio jer se pokazalo da je slaba tačka novijih modela Colt Python preveliki zazor upravo kod fabrički postavljenih nišana.
Na kraju je poboljšao i pomalo tvrdo “Coltovo” okidanje. Cela dorada je koštala 2400 dolara, što je vlasnik revolvera smatrao izuzetno povoljnim.

R.K.
Foto: Jeremy Clough

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još