Reparacija lovačkog pištolja

Između dva svetska rata, “Harrington & Richardson” je ponudio vrlo dopadljiv pištolj, u stvari toliko udoban da je dobio ime Handy-Gun. Iako je u pitanju pištolj, on funkcioniše kao vrhunska jednometna sačmarica H&R kalibra 12. Proizvodio se u sačmenim kalibrima .410 i 28, ali i karabinskim uključujući .22 WRF i .32-20.
Poslednjih godina H&R je ponudio jednometne puške zasnovane na istom dizajnu, a verzije sa teškim cevima kalibra .22 LR, .22 WMR i .223 su vrhunske. Poslednja kalibra .223 je izuzetno precizna, pogotovo sa municijom Black Hills SP od 68 grs i dobar je izbor za lov na jelene i srneću divljač na daljinama do 200 metara.


Dilan Stoker iz Old Armsa u Ajdahu specijalizovao se za prodaju delove starog oružja. Njegova prodavnica ima nekoliko salona u kojima se čuvaju hiljade delova. Ako nekog dela nema, onda verovatno jednostavno ne postoji. Nedavno je puškar i strastveni strelac Milt Morrison odlučio da kombinuje neke delove oružja iz Old Armsa sa originalnim pištoljem Handy-Gun Action.
Cev od 10 inča je uzeo sa originalnog Winchestera WCF .44 model 92. Dobijeni pištolj Handy-Gun je bio manji, lakši i mnogo mekše se otvara i jednostavnije koristi od originalnog jednometnog Contendera.

R.K.
Foto: John Taffin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još