Spoj Istoka i Zapada

Potpuno novi MC-23 je produkt prve saradnje japanskog brenda Mcusta sa američkim proizvođačem noževa Majkom Irijem. Od 1991. godine, Iri proizvodi divne lovačke noževe a razvio je sportsku seriju kompaktnih modela elegantnih linija koja je stekla veliku popularnost.
Trenutno “Mcusta” zajedno sa Irijem proizvodi modele Sport 100, 200 i 300. Napravljeni u Sekiju u Japanu, Mcusta noževi kombinuju modernu tehnologiju i tradicionalnu japansku ručnu izradu visokokvalitetnih noževa.


Ova kolekcija je skoro u potpunosti ručno izrađena i predstavlja Mcustinu strast prema preciznosti i japanskoj veštini u kombinaciji sa bezvremenskim dizajnom i domišljatošću američkog proizvođača noževa Majka Irija.
Nož MC-231DI je dug 16,5 cm ima tsuchime finiš, san mai 33-slojno sečivo dugo nepunih 8 cm od nerđajućeg damascus čelika sa VG-10 jezgrom. Drška je izrađena od vešto obrađenog gvozdenog drveta, sa sjajno uklopljenim ukrasnim elegantnim žlebovima u tradiciji Mcusta. Oštrica je zakrivljena poput originalnih noževa koje je napravio Majk Iri.
Ovaj specijalni nož dolazi u koricama od kože prirodne boje, a prodaje se po ceni od oko 311 dolara.

 

R.K.
Foto: “Mcusta”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još