Steampunk Assassin

Steampunk je podžanr naučne fantastike i neobičan subkulturni pravac koji je inspiraciju pronašao u 19. veku i kombinuje je s naprednom tehnologijom. Ovaj stil se odlikuje elegantnim viktorijanskim kostimima, prepoznatljivim šeširima, kožnim rukavicama i upotrebom metala…
Nož Adama Fromholza se potpuno uklapa u ovaj avangardni hibridni stil neoviktorijanizma i naučne fantastike. Jer u njega su ugrađeni delovi satova, klavira, akumulatorske bušilice, gasni ventili, upaljač za cigarete i plinska boca.
Iako radi u “Tharva Vallei” kovačnici, ovaj australijski nožar je odlučio da na ovogodišnjem Blade Show u Atlanti nastupi samostalno. Za debi je izabrao prilično veliki i nadasve maštovito napravljen fiksni nož.
Damaskus sečivo od kombinacije ugljeničnog čelika 1075 i legure nikla 15n20 dugo je 15 centimetara, dok ceo nož ima 31 centimetar što baš i nije malo. Drška je napravljena od tasmanijskog crnog drveta, dok je ram od mesinga, bakra, čelika i srebra.
Cena ovog jedinstvenog modela, koji lako možemo da zamislimo u rukama kapetana Jacka Sparrowa, kreće se oko 4700 dolara.
R.K
Foto: Rod Hoare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još