Umetnost na čeliku

Američka firma “Nighthawk Custom” kreirao je jedinstven pištolj kao omaž dobrim i lošim dešavanjima u periodu od 1920. do 1933. kada je alkohol bio van zakona u SAD, predstavlja potpuno funkcionalno oružje, ujedno i odličan spoj oružarskog zanata. Reč je o M-1911 ručno upasovanom i tematski izgraviranom, koji je poneo ime “The Prohibition”. Pištolj je iskorišćen za prikaz nekoliko aspekata koji se uobičajeno povezuju sa erom prohibicije. Tako su sa leve strane gravirani zloglasni Al Kapone i Laki Lučiano, gomile dolara i kolona luksuznih automobila parkiranih ispred čuvenog “Cotton Cluba” čije ime je istaknuto dvadesetčetvorokaratnom pozlatom. Obloge drške sa leve strane nose figuru naoružanog Džona Dilindžera izgraviranu u srebru finoće 999.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Pištolj “The Prohibition” dolazi u luksuznoj drvenoj kutiji od hrastovine stare 300 godina, uzete sa štale u blizini Čikaga koja je korišćena kao tajni magacin za viski prokrijumčaren iz Kanade. Kao bravice ove kutije za prezntaciju poslužila su dva pozlaćena, stilizovana revolverska doboša. Urezano ležište za oružje postavljeno je plavom alkantarom koja je popunila i delove ispucale od starosti. Uz pištolj dolaze dve boce jubilarnog škotskog viskija “Cutty Sark Prohibition Edition” od kojih jedna ima svoje ležište u kutiji pored pištolja.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Da zadovoljimo radoznalce, cena boce viskija je 28 dolara ali za oružje nema informacija. S obzirom da je reč o samo jednom primerku izrađenom po narudžbini, sigurno je u pitanju značajna suma. Ostaje samo da nagađamo…

D.Š.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Simbol SSSR

Makarov PM (Pistolet Makarova PM) je poznati sovjetski poluautomatski pištolj kalibra 9×18 mm