Veličanstvena inkarnacija

Nije u pitanju Colt a nije ni italijanska kopija. Reč je o šestometnom revolveru proizvedenom “United States Fire Arms Mfg. Co” iz Konektikata, a potom predat Dougu Turnbullu na konačnu doradu.
Rezultat je verovatno najbolji i najpristupačniji model western revolvera na tržištu. Kvalitetno napravljen još u Konektikatu, sa elegantnom Turnbull završnom obradom, revolver pleni izgledom ali i funkcionalnošću i preciznošću. A sve to za 1150 dolara.

Levo je originalni Colt SAA
Levo je originalni Colt SAA

Izrađuje se sa cevima različitih dužina: 4,75, 5,5 ili 7,5 inča, a kalibri su uglavnom .45 Colt iako su dostupni I u drugim od .32 WCF do .45 ACP.
Plavičasti finiš Turnbull radi na isti način kao i u vrem Divljeg Zapada. Zato korsti šalitreni blue finiš koji je znatno dugotrajniji od carbon blue popularnog u Italiji. Pritom prilikom dodatnog zagrevanja I kaljenja dobijaju se neponovljive dugine šare. Svaki primerak je jedinstven.


Obloge rukohvata su u tradicionalnom stilu od tvrde gume i savršeno leže u šaci, iako uz doplatu mogu da se naruče od slonovače, egzotičnog drveta ili sedefa. Nišani su u klasičnom SAA stilu. Uz svaki pištolj dolazi kožna futrola za oružje i prelepa crna kutija USFA obložena zelenim flanelom.

Priredio: R.K.
Foto: Roi Huntington

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još