Finale Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova

Pera Nedić pamtiće takmičenje po izjednačavanju državnog rekorda, a SK „Capriolo“ iz Bačke Topole po prvoj ekipnoj tituli…

Pera Nedić i SK „Capriolo“ osvajači su Kupa Srbije za 2016. u gađanju glinenih golubova u disciplini trap.

Sam rasplet takmičenja održanog 30. i 31. jula na strelištu „BG Sportski centar Kovilovo“, jednom od najmodernijih u svetu i u poslednjih 15 godina poprištu najvećih manifestacija u tom olimpijskom sportu, iskusni dugogodišnji reprezentativac staropazovačkog „Jedinstva trap“ pamtiće i po izjednačavanju državnog rekorda od 122 mete u osnovnom delu, a klub iz Bačke Topole po prvoj tituli u ekipnoj konkurenciji.

Rezultati iznad očekivanja

– Svaka pobeda je draga, a kada se još ostvari uz rekord zadovoljstvo je tim veće. Dosad sam imao 118 na Svetskom kupu i 119 meta na prvenstvu Evrope, a u ovaj sport sam prešao 2011. iz lovnog trapa – izjavio je Nedić, koji je u borbi za zlato savladao sa 12:11 Nenada Meničanina („Grof“, Kalište), kome je to najbolji plasman.

Posle četiri kola (19-20. mart, 16-17. april, 7-8. i 28-29. maj), završni čin u organizaciji Streljačkog saveza za leteće mete Srbije okupio je 40 učesnika (devet ekipa), koji su gađali u sedam grupa. Inače, za 2016. registrovanih  je 106 u 23 kluba.

– Imajući u vidu da se bliži kraj sezone, rezultati su iznad očekivanja. Uz sjajan domet Nedića, nekoliko strelaca postiglo je lične rekorde ili najbolja ostvarenja. Posle Kupa sledi Gran pri u Trnavi, a boje reprezentacije braniće Pera Nedić, Aleksandar Ružić i Nemanja Smiljanić – naglasio je Dejan Mihajlović, koji je od 2008. na mestu selektora.

Bar kvota za Tokio

Zadovoljstvo viđenim nije krio ni predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Predrag Šotra:

– Savez će dogodine obeležiti dve decenije rada. Posle uspona i padova, poslednjih godina uočljiv je napredak, koji je kulminirao osvajanjem juniorskih bronzanih medalja Nemanje Smiljanića i ekipne (Smiljanić, Egelja, Vasiljević) na EP 2013. u nemačkom Sulu, prvih za ovaj sport u istoriji. Pored nekolicine prekaljenih, imamo izuzetno talentovanu generaciju takmičara rođenih 1994. i 1995, od kojih se, s pravom, nadamo da će izboriti bar jednu kvotu za OI 2020. u Tokiju. I ovom prilikom se zahvaljujemo Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije koji podržavaju naš program.

Napuštajući moderno multifunkcionalno zdanje u prelepoj oazi prirode na svega 12 km od centra glavnog grada zakazali smo s našim ljubaznim domaćinima novo viđenje na prvenstvu Srbije (septembar) i tradicionalnom oktobarskom Gran pri Beograd – Memorijal „Milan Šotra“. Svemu će prethoditi, 20. i 21. avgusta, Otvoreno prvenstvo Vojvodine u Staroj Pazovi…

Nenad STOJANOVIĆ
Foto: Svetlana STANKOVIĆ VUJČIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još