Mali… ali zadovoljavajući

Kalibar .32 ACP nije baš idealan za samoodbranu, a Tomcat nije ni približno tako mali pištolj kakav bi mogao da bude kada se koristi ovako relativno mali metak. Međutim, ima nešto posebno što ga čini prijatnim za rukovanje i pucanje.


Najpre sistem otvaranja cevi sa šarkom blizu usta cevi je savršen za mali pištolj. Jednostavno ubacite napunjeni magacin, otvorite cev, ubacite metak i vratite cev u horizontalni položaj. Pošto je pištolj SA/DA dejstva, nije potrebna nikakva druga manipulacija da bi se pripremio za pucanje.

Model sa navojem na ustima cevi
Model sa navojem na ustima cevi

Druga pogodnost je oblik Tomcatove drške koja se udobno uklapa u dlan. Čak i kada koristite fabričke obloge rukohvata, zona hvata je znatno veća nego što je potrebno za jednoredi okvir kapaciteta sedam metaka.
Iako nije tako mali kao Kel-Tec ili Ruger LCP, Tomcat je kao stvoren da se nosi oko članka u odgovarajućoj futroli, što ga čini dobrim back-up oružjem.

Budući da je namenjen za blisku borbu ni nišani mu nisu impresivni, ali pre nekoliko godina, “Beretta” je ponovo predstavila liniju Tomcat, nudeći mnoštvo novih opcija. Ne samo da su to različite završne obrade i korice rukohvata, već se sada možete odlučiti za model sa navojem na cevi ili nadograđene verzije sa podesivim noćnim nišanima i slično. Nova inox verzija prodaje se za nepunih 650 dolara.

R.K.
Foto: “Beretta”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još