Polimerski oslonac

Stoeger je stekao zavidnu reputaciju proizvodeći dugotrajne i pouzdane sačmarice. Kada je počeo da pravi pištolje, primenio je iste principe i na njih. Tako da Stoeger STR 9 kalibra 9 mm ima karakteristike koje su rezervisane za mnogo skuplje oružje.
Iako nije potpuno originalan, što je danas prilično teško postići jer su danas na tržištu većina 9 milimetarskih pištolja sa polimerskim ramom veoma slični, bez problema može da stane rame uz rame sa Glockom, Springfield Armory, S&W ili bilo kojim drugim.


STR-9 ima unutrašnji udarač, ugrađenu šinu sa donje strane rama u zoni cevi, što je danas standard, duboke zareze za repetiranje na navlaci I aluminijumske okvire kapaciteta 15 metaka izmenjive sa drugim modelima. Varijanta Combat ima na navlaci adapterske pločice za montažu refleksnog nišana.

novi model sa finišom od tungstena
Novi model sa finišom od tungstena

Svaki Stoeger STR-9 je opremljen sistemom za ciljanje u tri tačke. Nišani su obrađeni da ne zapinju za odeću prilikom izvlačenja pištolja. U zavisnosti od vrste finiša na ramu i navlaci različite su i cene. Tako crni polimerski može da se nabavi za 330 dolara, dok za noviji modeli sa finišom od tungdtena morate da izdvojite od 550 do 600 dolara.

R.K.
Foto: Stoeger Arms

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još