Šareni džepni pištolj

Budući da se radi u širokom spektru boja, tako je dobio i ime – Spectrum. Ovaj mikro kompakt kalibra .380 radi samo u DAO modu. Kada okidač nije pritisnut, udarač je uvek u prednjem položaju – u mirovanju, zaključan automatskim unutrašnjim osiguračem. Ne postoji resetovanje, već samo glatko, neprekidno povlačenje okidača.
Spektrum koristi klasični sistem bravljenja padajućom cevi, što daje nekoliko prednosti. Trzaj se oseća slabije, a povlačenje navlake je lakše. Zatvarač takođe ostaje u zadnjem položaju pri poslednjem pucnju. Postoji mali spoljni zasun, ali nije dizajniran za vraćanje navlake. Da biste to uradili, samo lagano povucite navlaku unazad.


Jedina druga spoljna komanda je dugme za odbravljivanje magacina. Nalazi se na uobičajenom mestu, na dnu okidača pozadi, a takođe je i reverzibilno. Veliki zavrtanj zapravo predstavlja bravicu za rastavljanje pištolja.
Nišani su mali deo navlake I za tako mali pištolj kojim se ne puca sa većih razdaljina sasvim su dovoljni. Ceo pištolj je tanak, obao I kao stvoren za prikriveno nošenje. Zapravo uopšte ne deluje opasno, što je mač sa dve ostrice, jer je kalibar .380 sasvim smrtonosan.
Spectrum se isporučuje sa dva okvira, jednim klasičnim kapaciteta 6 metaka sa ravnim dnom I drugi od 7 metaka sa veoma lepim produžetkom za mali prst. Oblik rukohvata ima vrhunsku ergonomiju, sa dubokim zakrivljenjem na gornjem zadnjem delu. Što pomaže u kontroli trzaja.


Prva serija Spectruma urađena je samo u crnoj boji I prodavala se po ceni od 289 dolara. Kolorni paneli predviđeni su za zadnju stranu rama, bočne stranice I prednju stranu rukohvata I za predeo predviđen za repetiranje na navlaci. Kakve god boje bio Spectrum je odličan back-up pištolj.

R.K.
Foto: J.B. Wood

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još